Fény Útja

2018.05.22. 18:30

Idén a világ minden részéről jön a fény

Harmadszor is elvarázsolja Pécs városát az ország leglátványosabb fényfesztiválja. A fesztivál június 28. és július 1. között mintegy száz programmal, többek között világszínvonalú háromdimenziós fényfestéssel és utcaművészeti kavalkáddal várja a látogatókat. Esténként szemet gyönyörködtető látványosságok változtatják át a belvárosi épületeket.

B. D.

Az érdeklődőknek elég csak Pécsig utazni, hogy olyan hatszorosan díjazott rendezvényt lássanak, ami Magyarországon sehol máshol nem tapasztalható. A tavalyi kiemelkedő látogatószám miatt, térben és időben is bővül a rendezvény. Idén már csütörtökön megnyitja kapuit a Fény Útja. Így négy estén át látogathatja bárki a város legismertebb épületein elterülő lenyűgöző fényfestést. A belváros terei és rejtett zugai izgalmas fényinstallációkat kapnak.

A legnagyobb érdeklődésre számot tartó program a Zsolnay Light Art Fényfestőverseny. Ennek keretében a Székesegyház monumentális homlokzatára komponált háromdimenziós, mozgófényalkotásokban gyönyörködhetnek a látogatók. A versenyre huszonkilenc nevezés érkezett Chilétől Indonéziáig. Az extra élményért a fesztivál szakmai partnere, a nemzetközileg is elismert Kiégő Izzók csapata felel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!