Bükkösd

2018.09.24. 18:20

Kitisztítják az árkokat a veszélyes víz útjából

Elkezdték az árkolási munkálatokat a községben.

T. V.

Évek óta elmaradt a komplex ároktisztítás Bükkösdön. Azonban a feladat elvégzése – mint ahogy azt a nyári nagy esőzések következményei is igazolták – már halaszthatatlan. Az árokásást, ároktisztítást egy erre a munkára szakosodott vállalkozóval végezteti el az önkormányzat. Az árkolási munkálatokra ötmillió forintot különítettek el idén a költségvetésben.

A munkálatokat meg is kezdték a település legproblémásabb szakaszain. A tervek szerint a munkát jövő év közepére, azaz 2019 májusára fogják teljesen befejezni. Ahhoz, hogy a vízelvezető rendszer hatékonyan működjön nem csak az önkormányzatnak, hanem az egyes házak, telkek tulajdonosainak is tevékenyen részt kell venniük a tisztításban. A házak előtti hidak alól nem tudja elkotorni az ott felgyülemlett hordalékot az árokásó gép. A bejáró hidak aljának, az áteresznek a tisztítása a háztulajdonosok feladata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!