harkány

2018.04.14. 16:30

Körforgalmat kaphat a kereszteződés

Körforgalom épül az Ady Endre utca és Kossuth Lajos utca kereszteződésébe, a beruházásra a város tavaly nyert 63 millió forint támogatást a Területi és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

Zs. K.

A tervezési szakasz befejeződött, hamarosan a kivitelező kiválasztására is kiírják a közbeszerzési eljárást. Az átépítéssel biztonságosabbá válik a gyalogos és kerékpáros közlekedés is, ezzel együtt az Ady Endre utcai csomópont nyugati ágában irányhelyes kerékpársávokat alakítanak ki.

Harkányban jellemzően a város főutcája, a Kossuth Lajos utca mentén és környezetében helyezkednek el azok a munkahelyek, intézmények, turisztikai célpontok, melyek a kerékpáros közlekedés fő forgalomvonzó célpontjait adják. A közlekedési csomópontba, melynek mindhárom ága 2x2 sávos, a járművek viszonylag nagy sebességgel érkeznek. A csomóponttól nyugati irányban van a város kertvárosias lakóterülete, melyen keresztül halad az Ős-Dráva kerékpárút, amely miatt indokolt, hogy a lakóterület valamennyi utcáján az autós forgalommal szemben előnybe kerüljenek a kerékpárral közlekedők.

A körforgalom és az Ady Endre utcában kialakított kerékpársávok üzemeltetése a Magyar Közút Nonprofit Zrt. feladata lesz, a kerékpárosbaráttá váló településrészen a forgalomtechnikai elemek üzemeltetési feladatai pedig a városhoz tartoznak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!