Pécs

2018.05.27. 17:20

Környezettudatos hozzáállás: továbbra is zöld úton halad a PTE

A Pécsi Tudományegyetem idén a 179. helyen áll a világ környezettudatos felsőoktatási intézményeit rangsoroló listán és emiatt elérkezettnek látta az időt arra, hogy nyisson a társintézmények és nagy szolgáltatók felé.

Zs. K.

Megnyílt a Pécsi Tudományegyetem 3D nyomtatási központja

Szerdán a Szántó Irodaház dísztermében tartott workshopon a pécsi szolgáltató cégek egy-egy munkatársa tartott előadást a környezettudatos projektekről. Dr. Radvánszky Bertalan a Pécsi Tudományegyetem: „Tovább a zöld úton” című beszámolója zárta az előadás-sorozatot.

A világ egyetemeinek „zöld” mérőszámokon alapuló listán olyan szempontok szerint rangsorolnak, mint: mekkora zöldterületek találhatók az egyetemek campusain, mennyire törekszenek a klímaváltozás hatásainak csökkentésére, szelektíven gyűjtik-e a hulladékot, illetve vezettek-e be egyéb olyan intézkedéseket, amelyek környezettudatos hozzáállást tükröznek.

A Modern Városok Programban megvalósuló egyetemfejlesztés ugyancsak szem előtt tartja a környezet- és energiatudatos megoldásokat. „Smart Building” lesz az Általános Orvostudományi Kar új elméleti tömbje, amelynél nagy figyelmet fordítanak a zöldfelületek arányára, s megteremtik a kerékpáros közlekedés feltételeit is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában