pécs

2018.03.23. 10:20

Korszerű járművekre cserélik a kukásautókat

Csaknem kétmilliárd forintból fejlesztik tovább Pécs hulladékgazdálkodási rendszerét – jelentették be tegnap a pécsi városházán megtartott projektnyitón.

H. Zs.

Leitol Csaba, a Dél-Kom Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, az 1,78 milliárdos program keretében fejlesztik a hulladékgyűjtés és szállítás eszközparkját, további szelektív, valamint üveggyűjtő edényeket szereznek be. A gépjárművek átlagéletkora tíz év feletti, műszaki állapotuk elavult, üzemeltetésük költséges, ezért cserére szorulnak.

Pécs speciális földrajzi és úthálózati adottságai miatt a Mecsek-oldali utcákban, ahol a családi házas háztartások mintegy negyede található, csak kisebb alvázakkal szerelt gépjárművek közlekedhetnek. Az elkülönített lomhulladék és az üveghulladék gyűjtéséhez további szállító járműveket biztosítanak a program részeként.

A vegyes hulladékba kerülő biológiailag bomló anyag további csökkentése érdekében a zöldhulladék házhoz menő szelektív gyűjtésére további gyűjtőedényeket, illetve komposztáló edényeket szerez be és oszt szét a cég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!