PTE 650

2018.04.21. 08:31

Ligettel gazdagodott a tüskésréti park

Felavatták a Pécsi Tudományegyetem (PTE) alapításának 650. évfordulója előtt emléket állító Jubileumi Ligetet Pécsett.

bama.hu

Az egyetemi polgárok körében is egyre népszerűbb szabadidőparkban az ősszel elültetett 650 fa mellé információs felületet alakítottak ki, sőt, a PTE külföldi hallgatóinak származási országait reprezentáló több mint 110 darab kis emlékművet is elhelyeztek – adott tájékoztatást az egyetem.

A Jubileumi Liget pénteki avatásán Páva Zsolt polgármester a város, Bódis József rektor a pécsi egyetem, míg Kiss Tibor ügyvezető igazgató a parkot gondozó Biokom NKft. képviseletében tartott köszöntőt, majd Udvardy György megyéspüspök megáldotta a ligetet. Mint ismert, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata a PTE-vel együttműködve Magyarország első egyeteme alapításának 650. évfordulója előtt tisztelegve, az „Életfa 2017 program” keretében, 2017 őszén 650 darab fát ültetett el a pécsi Tüskésréten. A projekt folytatásaként idén tavasszal helyeztek el a PTE Jubileumi Liget bejáratánál egy információs felületet, valamint a sétányon a PTE külföldi hallgatóinak származási országait reprezentáló több mint 110 darab táblát. A Jubileumi Ligetben felállították a PTE stratégiai partnereinek tábláit is.

- Számos tudományos konferenciával, kulturális eseménnyel szerettük volna méltó módon kifejezni tiszteletünket az egyetem alapítói előtt, akik 1367-ben elindították hazánkat a tudáson alapuló társadalmak fejlődési útján. Ezek az események komoly értékeket hordoztak magukban, de ma már csak szép emlékeket jelenthetnek. Ugyanakkor ez a liget – ha szakértelemmel gondozzuk és vigyázunk rá – hosszú évtizedeken, vagy akár évszázadokon át lehet a pécsi egyetemisták és a város lakóinak egyik kedvelt szabadidős célpontja – fogalmazott Bódis József az ünnepélyes avatáson.

Az egyetem vezetője a PTE egyre emelkedő számú külföldi hallgatóira külön kitért.

- Az, hogy immár több mint négyezren tanulnak a pécsi egyetemen külföldről érkezett diákok, a magas színvonalú képzéseink mellett egyértelműen Pécs város vonzerejének, különleges atmoszférájának is köszönhető. Ők mintegy száz ország felé viszik hírünket, így azt gondoltuk, gesztusként ezekkel a hazájukat jelképező táblákkal köszönjük meg nekik, hogy barátaik, családtagjaik körében népszerűsítik egyetemünket, városunkat, Magyarországot – mondta köszöntőjében Bódis József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában