Zöld Folt

2018.09.23. 14:18

Megnyílt az első közösségi kert a belvárosban

Hivatalosan megnyitották az első pécsi közösségi kertet a belváros szívében szerdán, az egyik népszerű kávézó közelében, a Király utca 7. szám alatt.

Zsigmond József

Fotó: Laufer László

A Kreatív kertnyitó megnyitón minden korosztály képviseltette magát: középiskolások, egyetemisták, középkorosztályúak és nyugdíjasok érkeztek. Kezdetben az volt a terv, hogy elbeszélgetnek a jövőről, ki-mikor-mit csinál, de sokan úgy gondolták „a munka nem vár” és rögtön nekiálltak a területrendezésnek. Gyomláltak, kapáltak, a köveket szedték fel, hogy minél hamarabb alkalmassá tegyék a területet a kertészkedésre.

Ottjártunkkor két nyugdíjas hölgy érkezett, akik virágmagokat hoztak és adták át Fatér Máténak, a közösségi kert ötletgazdájának.

Aki szeretne csatlakozni, az a Zöld Folt Közösségi Kert Facebook-oldalán megteheti. Szükségük lenne kapákra, ásókra, gereblyékre, létrára, magokra és persze sok szorgos segítőre.

A kertészkedés mellett szakmai beszélgetéseket, kertészeti, valamint szörpkészítő, lekvárfőző tanfolyamokat szeretnének szervezni a közeljövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!