Márok

2018.01.21. 17:30

Megújul a rendelő Márokon

Ősztől új és komfortos körülmények várják a pácienseket.

Zs. K.

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: Minerva Studio

Több mint 21 millió forintot nyert a mároki önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében kiírt pályázaton, amellyel megújulhat az orvosi rendelő már korszerűtlen épülete. A terveket már elkészítették, így várhatóan őszre el is készülhet a felújítás. Az elnyert támogatás lehetőséget ad az épület teljes energetikai korszerűsítésére, amelyet napelemes rendszer kiépítésével fognak még hatékonyabbá tenni, továbbá új burkolatokat és berendezéseket is kap a rendelő.

A beruházás keretében lecserélik a bútorokat, illetve szűrővizsgálatokra alkalmas eszközöket is beszereznek, valamint automatizált defibrillátort, EKG-készüléket és nagyobb értékű vérnyomásmérőt is vásárolnak.

Megújul a rendelő környezete is, parkolókat és akadálymentesített területet biztosítanak a páciensek számára. Jelenleg a mároki telephelyen nem található informatikai eszköz, az ott rendelő háziorvosok saját eszközeiket használják a rendelési időben. A projekt keretében asztali számítógéppel, nyomtatóval pótolják a hiányosságot, hogy az orvosok munkáját megkönnyítsék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!