kutyavilág

2018.03.17. 07:00

Megválasztják Pécs legszebb keverékét

Három nap alatt több mint kétezer-hatszáz kutya versenyez a pécsi Expo Centerben, ahol szombat délben megválasztják Pécs legszebb keverék kutyáját is.

Zsigmond József

Alig lehetett parkolóhelyet találni péntek délelőtt a pécsi Expo Center környékén, ahol háromnapos nemzetközi kutyakiállítást rendeznek. A teremben a kistestű kutyáktól, a spánieleken, yorkshireken keresztül a komondorokon, agárokon át mindenfajta megtalálható volt. A tegnapi nulladik napon a fajtaklubok kiállítását tartották 650 ebbel. A szombati napra rekord nevezés érkezett, közel ezer négylábú versenyez majd, és megválasztják Pécs legszebb keverék kutyáját. Vasárnap pedig a tervek szerint kilencszáz kutya lép porondra.

– A Kutya Világszervezet 365 fajtát ismer el, ám a létszám folyamatosan növekszik, hamarosan eléri a négyszázat. Ebből kétszázfajta kutya jelenik meg ezen a hétvégén Pécsen – mondta el lapunknak Siklósi Béla, a Magyar Ebtenyésztők Pécsi Egyesületének elnöke. – Tizenhét országból érkeztek kiállítók és bírák, így Finnországból, Dániából, Norvégiából, Horvátországból és az Egyesült Államokból.

Pécsen és vonzáskörzetében már negyven éve rendszeresen rendeznek kutyaseregszemlét, az Expo Centerben minden második évben megtartják a nemzetközi kutyakiállítást. Mint megtudtuk, az első alkalommal kicsi probléma azért adódott. Nem voltak felszőnyegezve a körök, ahol a kutyákat elbírálták. Ezt szóvá tették a kiállítók, így a következő kiállításra már 200 négyzetméter szőnyeget vásároltak. Gyakorlatilag elmondható, az egész Expo Center fel lett szőnyegezve.

A kutyákat tízfajta csoportba sorolták, minden egyes csoportból kikerül egy győztes. A szombati fináléban a tíz győztesből választják ki a kiállítás legszebbjét, melyet szombat délután két órakor tartanak.

A közönség számára talán az egyik legérdekesebb és legizgalmasabb programjának ígérkezik az első alkalommal megrendezendő hobbi és keverék kutyák versenye, amit szombat délben rendeznek.

– Nagynevű pécsi emberek fognak bírálni, akik, tegyük hozzá, nem szakértők – mesélte mosolyogva Sípos Béla. – Dudás Attila, Körtvélyesi László és Pál Zoltán választják ki Pécs legszebb keverék kutyáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!