pécs

2018.03.22. 12:04

Mellár Tamás györgytelepi romákat telepítene jó állapotú pécsi lakásokba

Nemrég volt látható az ATV adásában az a műsor, amelyben Mellár Tamás pécsi, magát függetlennek mondó országgyűlési képviselőjelölt arról beszél, hogy szegény sorsú györgytelepi cigányokat telepítene üresen álló pécsi, jó állapotú lakásokba a megyeszékhelyen.

Horváth L. Balázs

Az ATV-n futó Szavazz rám! című műsor vendége volt nemrég Mellár Tamás közgazdász, a Gyurcsány-párt és az MSZP által is támogatott országgyűlési képviselőjelölt. Az adásban több ügyben is véleményt nyilvánított Mellár Tamás, a műsorvezetővel egyebek mellett megállították a pécsi járókelőket, azt tudakolva, hogy kire szavaznak az áprilisi választáson.

A műsor keretében a politikus kilátogatott – az egyébként a választókörzetén kívül eső – pécsi keleti városrészi Györgytelepre is, ahol az ott lakókkal elegyedett beszélgetésbe. Az egyik nehéz sorsú családdal való találkozás során a képviselőjelölt azt mondta, hogy „külső segítség nélkül nem is lesznek képesek ebből [a nehéz helyzetből – a szerk.] kijönni”.

– Egy kis segítséggel, egy-két lökéssel őket olyan pályára lehetne rakni, ami néhány év alatt akár egy stabil életvezetésre is vihetné őket – fogalmazott a professzor.

Majd nem sokkal később arról beszélt, „a népszámlálásnál szembesültünk azzal, hogy mennyi üres lakás van Magyarországon, egészséges, jó minőségű üres lakások vannak”. A műsorvezető kérdésére úgy válaszolt, hogy Pécsett is rengeteg ilyen lakás található.

Mellár Tamás szerint nem rossz állapotú, hanem „jó állapotú üres lakásokba költöztetné őket”, mert abból „szerinte rengeteg van Pécsen”.

Mindez tehát azt jelentheti, hogy ezeket az ilyen nehéz sorsú, hátrányos helyzetű családok lakhatási problémáinak a megoldására is fel lehetne használni a jövőben a megyeszékhelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!