csipkefa

2018.04.25. 16:30

Mindenkit bevont a közös játékba

Pécs összes iskolája, óvodája és a szerző reményei szerint minden bölcsődéje is kap majd abból a kiadványból, amely a magyar népköltészet alapján íródott és gyűjtött játékokkal, mondókákkal meséli el a gyerekeknek a születéstől a halálig tartó időszakot.

Zs. K.

A szerző, Sólyom Katalin pécsi színművésznő egy kisebb részletet elő is adott a Csipkefa című könyvből a nagycsoportos gyerkőcöknek a Móricz Zsigmond Téri Óvodában, ahol először adták át a pécsi önkormányzat kulturális bizottságának támogatásával kiadott kötetet.

Sólyom Katalin nemcsak a gyerekeket, hanem a felnőtteket is bevonta a játékba, amelyből Őri László alpolgármester és Bognár László, a Kulturális és Köznevelési Bizottság elnöke sem maradhatott ki, így bizony nekik is dúdolni és mondókázni „kellett”.

A szerző köszönetét fejezte ki a város vezetőinek, hogy a könyv létrejöhetett. Elmondta, a magyar népköltészet a kisiskolás korban már szinte teljesen eltűnik, ezért az lenne a legjobb, ha nem csak Baranyában érnék el az intézményeket a könyvvel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!