verseny

2018.04.15. 15:53

Mislenyben kiderül, mitől lesz jó egy pálinka

Az idén második alkalommal rendezik meg a kis baranyai városban a Kozármislenyi és Regionális Párlat- és Pálinkaversenyt a művelődési házban május elsején. A célja a pálinka kulturált fogyasztásának népszerűsítése.

Zsigmond József

Rangja lett a jó magyar pálinkának: a hat évvel ezelőtt elfogadott rendelet hatására a boltok polcain az ízesített pancsokat felváltották a tisztán gyümölcsből készült, minőségi termékek

– Tavaly költöztem a városba családommal – meséli Kis Balázs, az ötletgazda. – Rendszeresen főzök pálinkát és országos versenyeken is indulok. Gondoltam, jó lenn indítani egy ilyen pálinkaversenyt, hisz Pécs környékén úgy sincs ilyen. Legközelebb Kárászon van.

Az ötletével megkereste a Kozármislenyi Közművelődési Nonprofit Kft.-t, akik pozitívan álltak a kérdéshez, mindenben segítették. Tavaly hetven mintát adtak le, idén már jelentkeztek érdeklődők Miskolcról és Debrecen környékéről is. – Ez egy országos verseny, bárhonnan lehet jelentkezni – mondta Kis Balázs. – Az idén egy kicsit továbbléptünk. Meghívtuk dr. Gyenesei István pálinkamester szakmérnököt, akinek előadásából megtudhatjuk, mitől lesz jó egy pálinka.

A nevezési mintákat – három deciliter feliratozott (név, gyümölcsfajta, alkoholfok, évjárat) palackban – április 24-ig kell leadni a művelődési házban. A zsűri képzett okleveles bírálókból áll. Megtudtuk: az eredményhirdetés után lehetőség nyílik az arany- és ezüstérmes pálinkák kóstolására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában