Harkány

2018.01.19. 09:30

Mobil teamek segítik majd a munkát

Szakmai dolgozókból álló, úgynevezett mobil teamek teszik hatékonyabbá a diagnoszikát és a kezelést a jövőben a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórházban.

Zs.K.

Az intézmény nemrégiben humánerőforrás-fejlesztésre nyert pályázati forrást az Emberi Erőforrások Fejlesztési Operatív Program keretében. A több mint 144 millió forintos támogatásnak köszönhetően öt szakképzett csapat alakult a kórházban, egy-egy csapat pedig a különböző betegségtípusokat komplexen vizsgálja. Ennek eredményeképpen eredményesebben tudnak egy-egy betegséget diagnosztizálni, illetve célzottabban kezelhetőek a betegek is.

A diabetes mobil team például belgyógyász szakorvosból, gyógytornászból, mentálhigiénikusból, dietetikusból, illetve fizioterápiás szakasszisztensből áll, és a veszélyeztetett betegek felmérésével még fel nem ismert diabetes diagnosztizálásában, terápia beállításában és a betegoktatásban tud segítséget nyújtani a kórházban dolgozóknak. Emellett továbbképzéseken való részvétellel biztosítják a team tagjai a naprakész, magas színvonalú tudást, mellyel részben a kórház dolgozóinak munkáját segítik, részben a beteget és családtagjait korszerű ismeretekkel látják el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!