olvasói levél

2018.06.22. 16:15

Nem érezzük magunkat biztonságban

A napokban a kora esti órákban az egyik meszesi társasház lépcsőházának fordulójában, egy keresztben fekvő fiatalemberbe botlott az egyik lakó.

A viszonylag jól öltözött férfiről nem lehetett megállapítani, hogy élő -e, vagy halott, mert a kezében egy öngyújtó és egy félig elszívott, kialudt cigaretta volt. A lakó azonnal riasztotta a házban élőket, akik közül az egyik felhívta a rendőrséget – a hatóság viszonylag hosszas rábeszélés után volt hajlandó a bejelentésre a helyszínre kiszállni. A fiatalember, amikor meghallotta a rendőri riasztást, menekülni akart, ám ennek elkerülésére az egyik lakó a bejárati ajtót lezárta. A rendőrök a szokásos helyszíni adategyeztetés után a fiatalembert magukkal vitték. További fejlemény, hogy a lépcsőházban egy nyitott bicskát is találtak a lakók, amikor alaposabban körülnéztek.

Egy másik megtörtént eset a városrészből: az egyik családi házba éjjel három órakor cseng a kaputelefonon, felébresztetve az ott lakó idős embert. A csengetés indoka: az illető, mint mondja, rá szeretne rágyújtani, de nincs nála gyufa. Nyilván ez nem más, mint egy csel, ami arra alkalmas, hogy meggyőződjön a csengető, hogy a lakó otthon tartózkodik –e. Az idős úr azonnal hívta a rendőrséget, hogy szálljanak ki a helyszínre, így talán elejét veszik egy rablási folyamatnak. Majd a reggeli órákban érdeklődött a rendőrségen, hogy történt-e az éjszaka folyamán bármi az ügyben. A válasz: mindenkinek joga van tüzet kérni a nap bármely szakában. Kérdésem: így hogyan érezze magát biztonságban ezen a környéken az ember?!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában