Pécs

2018.05.20. 07:00

Nem marad gyerek ebéd nélkül

Ingyen ebédet kaphatnak a rászoruló családok gyermekei a nyári szünetben is, ha igénylik. A kérelmekhez szükséges nyomtatványokat a Szociális Központok küldik ki az érintetteknek, a napi egyszeri meleg ételt július 2-ától biztosítja az önkormányzat.

Wald Kata

Hasonlóan az elmúlt évekhez, az idei nyári szünetben is kaphatnak ingyen ebédet a rászoruló családok gyermekei, amennyiben azt igénylik. A napi egyszeri meleg ételt a pécsi önkormányzat, a jogszabályi kötelezettségének eleget téve a hátrányos helyzetű, valamint a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára biztosítja a nyár folyamán.

A Pécsi Városháza tájékoztatása szerint tavaly nyáron 439 gyermek vett rész a szünidei étkeztetésben, és az idei esztendőben is hasonló létszámra lehet számítani. A jogosultak számára a Szociális Központok kiküldik a jelentkezéshez szükséges kérelem nyomtatványokat – azokat visszaküldve lehet kérni az ellátást. Ebben az évben július 2-ától augusztus 30-ig biztosítják a napi egyszeri meleg ételt az arra jogosult igénylőknek.

A bölcsődékbe és óvodákba beíratott gyermekek nyáron is az intézményekben étkeznek. – A szünidei gyermekétkeztetést az intézményi jogviszonnyal nem rendelkező óvodás korú, valamint az általános és középiskolás korú gyermekek részére a nyári szünet 43 munkanapjára, továbbá a tavaszi, őszi és téli szünet valamennyi munkanapjára kiterjedően biztosítja az önkormányzat. Az ebédet, az eddigi gyakorlatnak megfelelően nem helyben fogyasztják a gyerekek, hanem elvitelre kapják. Városrészenként egy-egy intézmény biztosítja az ellátást: a Komlói úton a Budai Városkapu Általános Iskolában, a belvárosban a Köztársaság téren az általános iskolában, uránvárosban az Építők útján, az Éltes Mátyás iskolában, kertvárosban pedig a Nevelési Központban, az Apáczai Csere János körtéren vehetik majd át az ételt az érintettek.

A kisebbek folyamatos nyári ellátását is biztosítják

A napi egyszeri meleg étel a legkisebbek számára is biztosított. Az önkormányzati vonatkozó határozatban foglaltaknak megfelelően a város az intézményi jogviszonnyal nem rendelkező bölcsődés korú (azaz 20 hetes kortól 3 éves korig) gyermekek részére a szünidei gyermekétkeztetést, csakúgy, mint az óvodások és iskolások esetében, a nyári szünet 43 munkanapjára, továbbá a tavaszi, őszi és téli szünet valamennyi munkanapjára kiterjedően, a készétel elvitellel történő kiosztásával a Kisgyermek Szociális Intézmények Igazgatósága közreműködésével biztosítja. Ez esetben is városrészenként egy-egy intézményt jelöltek ki a feladat ellátására, az alábbi bölcsődei telephelyeken vehető át az ingyen ebéd: Csoda Bölcsőde, Apáczai Cs. J. körtér 1., Hétszínvirág Bölcsőde, Pákolitz I. u. 32., valamint Zöldliget Bölcsőde, Köztársaság tér 1/1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!