Baranyai körkép

2018.01.20. 16:30

Német történeteket mesélnek a fotók

Több baranyai résztvevő is bekerült a legjobbak közé a tizedik Blickpunkt elnevezésű fotóversenyen.

J. G.

A fényképek a magyarországi németek életét mutatják be, bepillantást engednek csoportok vagy családok ünnep- és hétköznapjaiba. Ezek a képek történeteket mesélnek el, általuk elfeledett sorsok és emlékek elevenednek meg. A szervezők felismerték, hogy a közönség a Blickpunkt segítségével jobban és más oldalairól is megismerheti a német nemzetiséget.

A zsűrinek több száz fotó közül kellett választania. A baranyai díjazottak közül idén egy pécsi versenyző már másodszor ért el első helyezést, és egy másik képével egy különdíjat is bezsebelhetett. Schäffer József: Tilolás Kisbudméron című alkotása archív fotó kategóriában érdemelte ki a legjobbnak járó elismerést, miközben a Test és lélek fotója Deutscher Kalender-különdíjat kapott.

A döntősöket közönségszavazás eredménye alapján állították össze. A legértékesebbnek ítélt negyven képet egy vándorkiállításon mutatják be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!