uránváros

2019.03.23. 11:30

Öröm volt vásárolni a felújított piacon

Visszaköltöztek a kofák, birtokba vették a területet a vevők – pénteken kinyitott a pécsi Hajnóczy utcai piac, a környéken élők nagy örömére.

T. V.

Fotó: Laufer László

Péntek reggel megnyitotta kapuit az uránvárosi csarnok, megteltek a standok, érkeztek a vevők. A pécsi Hajnóczy út és környéke megtelt élettel, bőven volt, aki válogasson a szebbnél szebb portékák közül. Az árusok egybehangzó véleménye alapján is sokkal korszerűbb lett a felújítás után az uránvárosiak kedvelt piaca. Visszajöttek a régi kuncsaftok, de új arcokat – kisgyerekeseket, fiatalokat – is lehetett látni már a megújult csarnokban.

Többen említették pozitívumként azt is, hogy a terem ugyan továbbra is fűtetlen, viszont mozgatható elemekkel lezárhatják a belső légteret. Továbbá a beruházás során megoldották azt is, hogy a galambok ne tudjanak berepülni, és kárt tenni a terményekben. A biztonsági kamerarendszer is hasznos lesz az árusok szerint, így valószínűleg a lopások száma szinte nulla lesz.

Ugyan néhány asztal péntek reggel még üres volt, de bőséges választék volt zöldségből, gyümölcsből, savanyúságból, mézből és virágokból is. A friss zöldségek, mint a piros retek, a fejes saláta, zöldhagyma mind kaphatóak voltak, az embernek rögtön meg is jött a kedve egy vegyes saláta készítéséhez. A disznóvágási időszak végén, a húsvéthoz közeledve, a füstölt áruból sem volt hiány, a kolbász, szalonna, sonka, stifolder illatának nehéz volt ellenállni.

A piac melletti területen még dolgoznak, a tervek szerint azonban májusra már az összes munkával elkészülnek, így a környék egyik gyöngyszeme lesz a létesítmény.

Ajtonyi Zita: Nagyon örülök, hogy elkészült a piac, már nagyon vártuk, nekem tetszik. A környezet is szép, remélem sikeresek lesznek az eladók. Nem szeretek boltban vásárolni zöldséget, gyümölcsöt, itt lakom a közelben, így a belvárosi vásárcsarnok tőlünk messze van. Ott a parkolás is elég bonyolult, itt pedig elég jól megoldották ezt, a parkolók kialakítása is tetszetős.
Retkes Krisztián: Szerintem nagyon jól sikerült a piac felújítása. Én eddig a vásárcsarnokban dolgoztam eladóként, mivel most átadták ezt az új épületet, úgy határoztam, hogy itt magáneladó leszek. Szerintem jó döntést hoztam, az a véleményem, hogy ez a piac most sok tekintetben jóval korszerűbb, mint a belvárosi. Mind kívülről, mind belülről sokkal jobban néz ki.
Istokovics Laura: Nagyon tetszik minden, jól megcsinálták az építők. Központi helyen van, a közelben élőknek nem kell a belvárosba utazni vásárolni. Régen is itt voltam már, akkor még egy kinti épületben dolgoztunk és zöldség-gyümölccsel foglalkoztunk, most csak virágokkal. Szerintem ugyanaz a közösség, aki eddig is idejárt, visszajött, akár az árusok, akár a vásárlók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában