Postabontás

2018.09.22. 12:05

Örülnek a komlóiak a megújuló belvárosi iskolának

Átépítik, felújítják a volt belvárosi iskolát Komlón, amit most Kodály-iskolának neveznek – ezzel kapcsolatban írt levelet szerkesztőségünknek egyik olvasónk.

DN

Jó nézni, ahogy egyik napról a másikra emelkedik az épület. Eszembe jut, hogy 1953-ban Kökönyösben megépítették a második általános iskolát, amit akkor Keletinek neveztek – olvasható a levélben.

Ezen második iskola felépítése előtt csak egy oktatási intézmény volt Komlón, a belvárosi. Mi, a nyolc osztály első félévét ebben jártuk, a második félévet pedig a Keleti iskolában végeztük, immár 64 esztendeje. Ezután több iskola is épült a városban, például a Kun Béla gimnázium, de Szilvásban, és Kenderföldön is létrejött egy-egy. Megemlítem, hogy későbbi tanulmányainkat esti tagozatos iskolában végeztük: volt aknász képző és gépészeti osztály, valamint villamossági technikum is. A hatvanas évektől tanterem hiányában három helyen is tanultunk: a Belvárosi iskolában, a Kun Béla gimnáziumban és az 501-esben is.

Mindezt azért írtam le, mert jó visszaemlékezni diákéveimre, illetve azért, mert örömömre szolgál, hogy városunkban majd szép iskola jön létre, a Kodály megújulásával.

Kodra György, Komló

Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!