Rózsafa

2018.02.24. 09:47

Öt jelöltből négyen vitába is szálltak

Időközi polgármester- és képviselő-testületi választást tartanak február 25-én vasárnap a településen.

Zsigmond József

A közel háromszáz lelkes falu vezetői pozíciójára öt független képviselő, Bogdán László, Király Attila Roland, Németh Norbert, Szomor Nikolett és Szőlősi Csaba pályázik, míg a négyfős képviselő-testületbe tizenheten. Információink szerint a testület azért oszlatta fel magát tavaly év végén, mert úgy látták, nem a legjobb irányba haladnak a település dolgai.

Az elmúlt héten megrendezték a helyi művelődési házban a polgármester-jelöltek vitáját is, melyet több mint ötven rózsafai lakos hallgatott végig. A jelöltek közül egyedül a korábbi településvezető, Bogdán László nem vett részt a vitaesten. Mindegyik fél elmondta a saját elképzelését, volt, hogy parázs vita alakult ki közöttük.

Rózsafán nem ritka, hogy ennyien versenyeznek a polgármesteri pozícióért, 2014-ben és 2010-ben hárman-hárman indultak, és a választáson való részvétel is igen magasnak mondható. Átlagban a lakosok hatvankét százaléka járul az urnák elé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!