Pécs

2018.05.24. 16:30

Papírhajók lepik el a Tettye-patak vizét

Nem mindennapi versenyt rendeznek a Vince utcában „hömpölygő” Tettye-patakon péntek délelőtt.

Zsigmond József

„Megindul a pécsi víz, és a hullámok hátán papírhajók flottillái soha nem látott forgalmat bonyolítanak a patak zúgó hullámain” – írta Facebook-oldalán a Létra és Papír Panír csoport. – Kovács Tamás barátom tettyei gyerek, itt nőt föl. Sokat játszott a patak vizén, mindig eregettek barátaival papírhajókat és mert a Létra alkotóház műhelye is itt van, így a két dolgot összekapcsoltuk – mesélte érdeklődésünkre Jankó Mátyás, az egyik ötletgazda.

Elkezdtek utánajárni, hogyan lehetne egy kicsit visszaduzzasztani a patak vizét. A pécsi városi cég, a Biokom Nonprofit Kft. segítségükre volt, így lesz víz a Tettye-patakban. Délelőtt a pécsi ovisoké, kora délután pedig a kisiskolásoké lesz a pálya. Négytől kezdődik a nyitott program a város polgárainak a volt pécsi kesztyűgyár udvarán felállított „hajógyárban”. Többféle hajótípusból lehet hajót választani és készíteni, és öttől nyolcig indul a nagy megmérettetés, a Cserző-sprint és a Poturlok-verseny.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!