Pécs

2018.10.16. 12:55

Pecsét került Baranya és Neretva kapcsolatára

Testvérmegyei együttműködést írt alá Nevenko Herceg, Bosznia-Hercegovina Neretva megye elnöke és Madaras Zoltán, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke tegnap este ünnepélyes keretek között a pécsi Kikelet Hotelben.

Sz.D.

A felek az aláírás előtti ünnepi beszédükben egyaránt az együttműködés gazdasági hasznosságát hangsúlyozták, és egy rendkívül gyümölcsöző kapcsolat kezdeteként jellemezték azt.

– Úgy gondolom, hogy ez Neretva megye lakosainak nagy ajándék, a megállapodás számos infrastrukturális, gazdasági és turisztikai projektet eredményez majd – mondta Nevenko Herceg. – Emellett a fiataloknak is lehetőségeket tudunk biztosítani, hisz egyetemeink között is van egy formális megállapodás.

Madaras Zoltán kiemelte, szenvedélyesen keresi azokat az embereket, akik szeretnének tenni hazájukért, és hozzátette, novemberben egy vállalkozói delegációval ők is ellátogatnak a testvérmegyébe, hogy elindíthassák a két régió gazdasági együttműködését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában