árverés

2018.05.20. 15:30

Potom 341 millióért megvehető a kaszinó

Több mint 340 millió forintos kikiáltási áron kínálja eladásra a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő a Király utcában található patinás épületet, az egykori tiszti kaszinót.

M. B.

Évekkel ezelőtt az önkormányzat 215 milliós vételi ajánlatot tett, s azt kérte, hogy nyilvános licit mellőzésével adja el az állam az épületet, azonban erre nem került sor. Mindez azt jelenti, hogy minden bizonnyal nem lesz a városé az értékes ingatlan.

Az elektronikus árverés még tart, így akinek van a párnacihájában potom 340, 8 millió (vagy egy kicsivel több, mert a licitlépcső egymillió), megveheti magának az egykori tiszti kaszinó épületét. Az ingatlan megvásárlása kiváló befektetés lehet, a Király utcában nem sok hozzá fogható található, ráadásul az épületnek helyet adó telek két utcára néz. Hátsó kijárata a Mária utcára nyílik, így egy megfelelő méretű garázs megépítésével a megközelítése sem okozna gondot.

Az esztendők óta kihasználatlanul álló, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. tulajdonában álló épületet a pécsi önkormányzat is szerette volna megvásárolni, 215 millió forintos vételi ajánlatot is tett az állam részére. A szándék azonban ezúttal kevésnek bizonyult, nem született megegyezés, most pedig várhatóan már nem is fog, hiszen az elektronikus liciten nem vesz részt az önkormányzat.

A városházán érdeklődésünkre azt közölték, a közgyűlési döntés értelmében az önkormányzat azt kérte, hogy a tulajdonos nyilvános pályáztatás mellőzésével értékesítse részére az ingatlant az akkori forgalmi értéken. Mivel ez nem történt meg, nincs napirenden az ügylet.

A hírek korábban arról szóltak, hogy akár 2018-ra új közösségi teret alakíthatnak ki a sokak által Fegyveres Erők Klubjaként (FEK) emlegetett épületben, így még élettelibb lehetett volna a Király utca. A hasznosítást illetően az elképzelések között szerepelt egyfajta kreatív pláza létrehozása, egy olyan közösségi tér kialakítása, ahol egyszerre fejleszthették a helyi termelő-szolgáltató kkv-szektort, valamint olyan funkciókat is kialakítottak volna, amelyek keretében a kisvállalkozások – egyedi műtárgykészítők, iparosok, kézművesek, stb. – termékei is piacra kerülhettek volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!