Pécs–Budapest

2018.02.20. 18:00

Rangos szakmai díjat kapott a fiatal jogász

Az évszázados hagyománnyal rendelkező Budapesti Jogászbálon egy pécsi szakember, dr. Mei­linger Csaba vehette át a Praesens-díjat.

N. L.

Az 1832 óta megrendezett szakmai összejövetelen korábban ügyvédi, ügyészi és bírói életműdíjakat adtak át, néhány éve azonban más területeken dolgozó jogászokat és ifjú tehetségeket is elismernek. Meilinger Csaba az ügyvédjelölti kategória díját vehette át a fővárosban.

A 24 éves szakember Pécsről indult és korábban válogatott paraúszóként hívta fel magára a figyelmet, 2012-ben a PSN Zrt. versenyzőjeként vett részt a londoni paralimpián, ahol 50 méteres gyorsúszásban döntős helyezést ért el. A sport mellett az egyetemi tanulmányai­ra is koncentrált, a Pécsi Tudományegyetemen a következő évben sport kategóriában a PTE Tehetségkövetének választották.

Jogi diplomája megszerzése után a budapesti Madar és Társa Ügyvédi Irodánál kezdett dolgozni, Pécsen pedig PhD-tanulmányokat folytat, ebben az évben tudományos kategóriában választották a PTE Tehetségkövetének. Megkeresésünkre elárulta, hogy a sporttól sem szakadt el, szakmai tudását immár a Magyar Paralimpiai Bizottság Jogi és Etikai Bizottságában hasznosítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!