komló

2018.03.17. 09:50

Regionális eseménnyé bővítik a város ünnepét

Megyei és regionális szinten is jelentős eseménnyé bővítené az önkormányzat a város legnagyobb ünnepét, a Bányásznappal egybekötött Komlói Napokat.

Wald Kata

Ennek érdekében profi rendezvényszervezővel kötnek szerződést, a legutóbbi testületi ülésen született döntés szerint. A pécsváradi leányvásárt és a mára szintén nagy hagyományokkal rendelkező villányi vörösborfesztivált hat éven keresztül szervező egyéni vállalkozóra bíznák a feladatot, akivel már folytattak előkészítő tárgyalásokat. Cél, hogy a korábbi évekhez képest még színvonalasabb és professzionálisabb módon szervezzék meg a városban komoly hagyománynak számító programot.

A terv szerint Közösségek Háza maradna továbbra is a teljes rendezvénysorozat lebonyolítója. Az Eszperantó téri és Városház téri események megszervezését bíznák külső cégre – a tervek szerint idén változás lenne, hogy a mutatványosok, a csökkenő lakossági igényeknek megfelelően, csak a „Csempe gödör” területén kapnának helyet. Az így felszabadult területen több árus és vendéglátós számára tudnának kitelepülési lehetőséget biztosítani, növelve ezzel a kínálatot. Mindemellett a közönség számára rendelkezésre álló tér is növekedne.

Jelentősen javítanák a rendezvény körülményeit is, például vécékonténerek kihelyezésével, profi helyszínbiztosítással. A kézművesvásár háromnapos lenne, és a Városház tér térköves területén kapna helyet. A rendezvény lebonyolításához idén pályázati támogatást is igényelnek a Nemzeti Kulturális Alap Kulturális Fesztiválok Kollégiumától.

Filmek is jönnek

Idei újítás, hogy a Komlói Napok és Bányásznappal egy időben, szeptember 3–9. között rendezik meg a Hét Domb Nemzetközi Filmfesztivált. A nagyszabású filmes rendezvénynek másodszor ad otthont a város. A két, Komló életében meghatározó program időpontjának összehangolásával cél, hogy a seregszemlére látogató hazai és külföldi vendégeknek lehetőségük nyíljon arra, hogy a város hagyományaiba is bepillantást nyerjenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!