mi az oka?

2019.05.23. 10:30

Ritkábban szól a Boci, boci tarka Pécsen is

Sok olvasónk hiányolta, hogy már több napja nem látták se Pécsen, se Cserkúton, se Kővágószőlősön a magyarszéki Bocis-autót, pedig sokan vásároltak a mozgóboltból friss házi tejet.

Zsigmond J.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Tatyana Vyc

A vállalkozás 2008-ban alakult, azóta nap mint nap járják tejesautók a megye útjait, hogy a friss tejet vigyenek a városokba, falvakba. A cég saját Facebook-oldalán egy rövid közleményt adott ki: „Kedves Vásárlóink, átmeneti technikai problémák miatt a héten még biztosan nem lesz értékesítés. Jövő héten remélhetőleg el tudunk indulni, addig is türelmüket és megértésüket kérjük.”

Megkerestük a cég tulajdonosát, aki közölte két oka volt a áruszállítás szüneteltetésének. Egyrészt a társa kiszállt az üzletből, így az ő részét kellett kivásárolni. A másik ok technikai jellegű volt. A három tejhordó kocsijukból kettő elromlott. Időbe tellett mire a szerelők megjavították.

Sajnos egy rossz hírrel is szolgált.

Valószínű ritkában fog hallatszani a megyeszékhelyen a Boci, boci tarka ismert dallama. Eddig a régi Kertvárosban és a Hajnóczy utcai piacon árusítottak, ám idén változás állt be. A Biokom a napokban közölte a céggel, hogy az egy éves engedélyre fizessenek több mint 700 ezer forintot. Mint a cég vezetője lapunknak elmondta, ezt a vállalkozás nagyon nehezen tudja kigazdálkodni. Hozzátette, irreális magas árnak tartja amit a városi cég megállapított, hiszen hetente csak kétszer érkeztek a városba.

Jelenleg készítik az új járattervet és indulhat is a kiszállítás.

– Természetesen nem marad ki Cserkút, Bakonyába, Kővágőszőllős, Szentlőrinc sem. Pécsen csak a Hajnóczy piacnál árusítunk tejet – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában