Harkány

2018.10.16. 08:35

Sikeresen pályázott a kórház, új berendezés segíti az ellátást

Sikeresen pályázott a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház az Emberi Erőforrások Fejlesztési Operatív Program keretében, így már egy új, emelt szintű radiológiai ultrahang- berendezés segíti a betegellátást és a diagnosztikát a kórházban.

Zs. K.

Az eszközt kizárólag a közfinanszírozott fekvőbeteg szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatásokhoz fogják használni a mozgásszervi rehabilitáció osztályain, a Természetes Gyógytényezőket Alkalmazó Krónikus Belgyógyászati Osztályon, a Kardiológiai Rehabilitációs Osztályon, valamint az Aktív Reumatológiai Osztályon fekvő betegeken. A helyi és a térségben élő lakosságnak így ezentúl nem kell Pécsre beutaznia egy-egy vizsgálatért.

Az új eszköz használatával az egészségügyi dolgozók rövidebb idő alatt tudják elvégezni az egyes vizsgálatokat, illetve esetlegesen komplexebb képet kapnak. A harkányi kórházban már használatban lévő berendezés képalkotási felbontásának növelésével lehetővé válik, hogy az orvosok pontosabb diagnózist tudjanak felállítani.

A kép illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában