Pécs

2018.08.16. 19:30

Speciális eszközzel gazdagodott az uránvárosi játszótér

Kevés olyan játszótér van a városban, amelynek eszközeit a fogyatékkal élő gyerekek is biztonsággal tudnának használni, csütörtökön egy ilyet adtak át az uránvárosi Szilárd Leó parkban.

Zsigmond József

A játéklehetőség problémájával kereste fel a Halmozottan Sérült Gyermekek Szüleinek Egyesületét Némethné Kucsanda Eszter, akinek kislánya egy ritka betegségben szenved (Rett-szindróma). Az egyesület ezért azzal a kéréssel fordult a városházához, hogy jó lenne egy olyan játszótéri elemet beszerezni, amit a sérült gyermekek is biztonsággal használhatnak.

Korábban egy budapesti alapítvány, a „Kincs-Ő” a Csecsemők és az eltérő fejlődésű Gyermekek Fejlesztését és Gyógyítását Támogató Alapítvány, felajánlott egy MagikMe Pillangó rugós játszótéri eszközt a városnak, amely mozgássérült és egyéb idegrendszeri sérüléssel élő gyermekek által is használható. Az alapítvány ingyen vállalta a játékelem beszerzését, legyártatását, és azt is, hogy a játszótéri elemet elhozzák Pécsre. Így született meg az új játszótér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!