várjáték

2018.05.23. 17:30

Szigetvári katona töltővesszője okozott sérülést a Tatai Patara csatajelenetében

Figyelmetlenségből adódó baleset történt hétvégén a Tatai Patara elnevezésű rendezvénysorozaton, a Komárom-Esztergom megyei Tatán. Egy cseh hagyományőrző szenvedett fejsérülést, amikor a várjáték során egy szigetvári – szintén hagyományőrző – férfi puskájából kirepülő töltővessző megsebesítette.

T. V.

Amint arról már korábban beszámoltunk, tatai nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a baranyai férfit, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt indult ellene eljárás. A szigetvári Zrínyi Miklós Hagyományőrző Egyesület vezetője, Horváth Róbert közleményében így írt a fatális véletlenről: – A csapat hazaérkezését követően rögtön rendkívüli elnökségi ülést hívtam össze, ahová meghívtam minden tagot, aki az eseményen részt vett. Sajnálatos módon a rendezvényszervezői nyilatkozathoz hasonlóan megállapítottuk, hogy egy figyelmetlenségből adódó baleset történt, annak ellenére, hogy munka- és balesetvédelmi oktatásban vett részt mindenki, amit az aláírásával is megerősített. – A döntés értelmében a rendőrségi eljárás befejezéséig a férfi egyesületi tagságát felfüggesztették.

A balesetet szenvedett férfit megműtötték, jelenleg a tatabányai Szent Borbála kórházban ápolják. A várjátékokon nem éles fegyverekkel idézik meg a török kori csatákat, golyó nincs is a puskákban, csak annyi lőpor, hogy hangja és füstje legyen a lövéseknek. A szigetvári egyesület vezetője hozzátette: a hagyományőrző valószínűleg figyelmetlenségből a töltővesszőt mellé dugta, így a csőbe került és az verődött vissza a várfalról, majd sérülést okozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!