szenes

2018.02.17. 15:30

Szó szerint vették, többen beszóltak a fórum papjainak

Volt, aki komolyan vette az alkalom szlogenjét. Van értelme a házasságnak? Ezzel a provokatív kérdéssel kezdődött a „Szólj be a papnak” esemény csütörtök este a Szenes Klubban, a PTE Ifjúság úti főépületében.

T. V.

A pincehelyiség zsúfolásig megtelt, a jelenlévők többsége diák volt, de az idősebb korosztály is képviseltette magát. A három meghívott egyházi személy bemutatkozása után alkalom nyílt a diákoknak akár „beszólásra” is. Az első kérdések feltevésére még noszogatni kellett a hallgatóságot, de később már egymást váltották a jobbnál jobb témák.

Többek között arra voltak kíváncsiak a fiatalok, hogy mi a felekezetek álláspontja a házasság előtti szexről és a válásról. Mit jelen az, hogy örökké? Néhány kérdésnél komolyabb vita bontakozott ki a diákok között.

Ez a különleges találkozási lehetőség alkalmat adott arra, hogy a hitvilágban kevésbé tájékozottak is megismerhessék az egyházak képviselőinek olykor személyes álláspontját az élet fontos kérdéseiről. A beszélgetés emberközeli volt, a becsempészett vicces történetek vették el a témák komoly élét.

Az eseményen megjelent diákok szerint a kerekasztal-beszélgetés nagyon elgondolkodtató volt, a témák személyesen hozzájuk szóltak, és olyan megközelítésből ismerhették meg a hit embereinek látásmódját, amit eddig egy istentiszteleten sem tapasztaltak.

Az esemény elhúzódott, de a jelenlévők nem bánták, egy kicsit mindenkit magával ragadott a különleges légkör.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!