ajánló

2018.05.20. 18:20

Tárlatvezetéseket tartanak a régészet napján

Idén is országszerte megrendezik a Régészet Napját, amelynek keretében a pécsi világörökségi helyszíneken tematikus tárlatvezetéssel várják a látogatókat.

bama.hu

A 2018-as programsorozat témája annak vizsgálatára terjed ki, hogy mit tud a régészet feltárni az egyéni sorsokból. A régészeti korok hősei, kiemelkedő személyiségei, a feltárások során megismert egyes emberek különleges vagy átlagos társadalmi szerepei megragadhatók-e a régészet eszközeivel?

Ismerünk-e neveket és arcokat, el tudjuk-e mesélni történeteiket? Milyen életutakat, személyiségeket tárnak fel a történeti vagy régészeti adatok? Mit árulnak el a tárgyak egykori használóikról? A tárlatvezetés során ezekre a kérdésekre keresik a választ a Sopianae későrómai, ókeresztény temetőjének tükrében.

A programokon az adott helyszínre érvényes jegy megvásárlásával lehet részt venni; a tárlatvezetés ezúttal ingyenes. A programon való részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztráció: e-mail: [email protected], tel.:+36 72 224-755.

Helyszín: Cella Septichora Látogatóközpont, Ókeresztény Mauzóleum

Időpont: május 26. 11.00 és 14.00 óra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!