siklós

2018.04.09. 13:35

Többért vállalják a csarnok felújítását

Új pályázat kiírásáról döntött a képviselő-testület a Kanizsai Dorottya Általános Iskola sportcsarnokának felújítására.

Zs. K.

A beruházásra harmincszázalékos önerő mellett pályázati forrásból lenne lehetőség, amelyet a Magyar Kézilabda Szövetség TAO-támogatások összegyűjtésével már tavaly jóvá is hagyott. A kivitelezésre ajánlatot tevő vállalkozó azonban a szerződéskötés előtt visszalépett. Ennek oka, mint az a város testületi ülésén is elhangzott, az építőiparban tapasztalható csaknem 30 százalékos áremelkedés.

Többen is hangsúlyozták ugyanakkor, hogy a sportcsarnok felújítására szükség van, elsősorban a folyton beázó tető miatt.

A megemelkedett kivitelezői költségek miatt a beruházás mintegy 60 millióba kerülhet, amelyből 11 helyett 14 millió forintot a városnak kell finanszíroznia. A képviselő-testület úgy határozott, hogy a többletforrást a Távhő végelszámolásából fedezik majd, addig pedig a költségvetés általános tartalékából előlegezik meg.

Pataki Gabriella képviselő, az iskola igazgatója hozzátette, egy másik vállalkozó is felmérte a sportcsarnok állapotát és megállapította, nagyobb javításra van szükség.

Reitz Emilné képviselő elmondta, amellett, hogy a gyerekek érdekében valóban szükséges a felújítás, kétségekkel tekint a beruházásra, ugyanis azt nem az önkormányzat, hanem a Magyar Kézilabda Szövetség koordinálja. Felvetette, vajon a megváltozott árak miatt a Felszabadulás utca felújításánál is hasonlóra kell-e számítani. Ezzel kapcsolatban Balázsné Kréth Ibolya kabinetvezető elmondta, ott már megkötött szerződés van, rögzített árakkal, a sportcsarnok esetében pedig eddig csak ajánlatot tettek a vállalkozók.

A siklósi eset nem egyedi, megyénk számos pontján halasztódnak a felújítások, mivel a kivitelezői kapacitáshiány miatt az árak folyamatosan emelkednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!