Siklós

2018.05.21. 15:55

Látványos lovasbemutatóval zárult a rendezvény a Tenkesalján

Nem gyakran lehet látni karüsszel bemutatókat, hiszen alapos és fárasztó felkészülés előzi meg. A hangulatos zene és a lovak összehangolt mozgása azonban minden rendezvényen nagy látványosság, legutóbb Siklóson kápráztatták el a közönséget fiatal lovas lányok.

Zs.K.

Nagy sikert aratott a siklósi és pécsi fiatalokból álló lovasok által előadott karüsszel – a zene, a lovaglás és a tánc művészi élményét egységbe komponáló bemutató –, amely a közelmúltban egy grillsütő versennyel egybekötött lovas ügyességi verseny záróprogramjaként kápráztatta el a közönséget. A nyolcfős csapat már korábbi években is készült hasonló bemutatókkal, erre az alkalomra most egy új előadással rukkolt elő a siklósi Tenkes Kapitánya Lovastanyán.

– Az Angyalok és démonok című film adta az ötletet, hogy egy olyan produkcióval készüljünk, amellyel az angyalok és a démonok közötti ellentétet, a jó és a rossz viaskodását próbáljuk megmutatni – mondta Künsztler Fanni, akinek még a felkészítésben segítségére volt Batik Eszter is. Ő a hét fekete ló mellett az egyetlen szürkét ülte meg, egyfajta ellentétet sugározva, a legnagyobb szarvakkal rendelkező démon szerepében. A karüsszelben résztvevő lányok rendszeresen gyakorolnak a Tenkes kapitánya Lovastanyán. Úgy alakították a produkciót, hogy a már gyakorlottabbak kapják a nehezebben megoldható feladatokat.

Az egyesével, párban, vagy akár négyesével egymás mellett lovaglók egy viszonylag szűk területen különböző alakzatokat vesznek fel lépésben, ügetésben, vagy éppen vágtában. Ehhez nyilvánvalóan hasonló típusú, felkészültségű lovak és lovasok kellenek. Ezen kívül még a négylábúaknak egymás közelségét is el kell viselniük, sőt mozgásukban a másikhoz és a hangos zenéhez is alkalmazkodniuk kell. Mivel az egész program kísérőzenével folyik, így mind a lovasok, mind pedig a nézők művészi élményben is részesülnek.

A lovasok elmondták, azt tervezik, hogy ezt a produkciót tökéletesítik tovább, és ha alkalmuk adódik rá, akkor minél több helyen be szeretnék mutatni. A látványos bemutató elnyerte a közönség tetszését, de tudják, hogy sok gyakorlásra van még szükségük, hiszen a műfaj nem könnyű, az együttmozgás nagyon erős koncentrációt igényel a lovaktól és a lovasoktól is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!