politika

2018.05.15. 15:12

Köszönetet mondott Orbán Viktor a szavazatokért Vajszlón

Az ormánsági településre érkezett kedden hazánk miniszterelnöke, megköszönte a szavazatokat, és a vajszlói fejlesztésekről egyeztetett. 

bama.hu

Orbán Viktor miniszterelnök megkezdte köszönő kampányát, több helyre is ellátogat, ahol járt a választási kampány során, és ahol támogatták április 8-án – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár kedden az MTI-vel.

A kormányfő elsőként azért járt a Baranya megyei Vajszlón, mert köszönetet szeretett volna mondani a falusi embereknek a támogatásért, és szimbolikusnak tartja, hogy a magyar kistelepülések a rendszerváltozás óta éppen most, 2018-ban szóltak bele a legnagyobb mértékben az ország életét meghatározó döntésekbe – mondta Havasi Bertalan.

Nagy Csaba, a választókerület országgyűlési képviselője a Facebook-oldalán számolt be a látogatásról.

- A választások alatt miniszterelnök úrral és polgármester úrral beszélgettünk Vajszló jövőjéről. Ma visszajött a miniszterelnök Vajszlóra és megállapodtunk a múltkor megbeszéltekben: felújul az ipartelep Vajszlón 400 millió forintért, megépül a tanuszoda, de nem a tervek szerinti 25 méteres lesz, hanem 33, valamint egy sportközpont megépítésének a lehetőségét is megvizsgálják. Mindehhez 1,5 milliárd forint értékben megcsinálják Vajszlón a szennyvíz csatornázást is – írta Facebookján Nagy Csaba.

Orbán Viktor szintén a Facebook-oldalán tett közzé 22 képet a délután folyamán a váratlan baranyai látogatásról. Ezekből az is kiderül, hogy a miniszterelnök a Tenkes Csárdában költötte el ebédjét, és ha jól látjuk pljeskavicát evett ajvárral.

A közösségi szájtra feltöltött videóban Orbán Viktor jelezte, hogy ellátogat még néhány helyre az országban. Úgy fogalmazott: „megköszönöm önöknek, hogy munkát adtak nekem a következő négy évre, és azt ígérem, hogy én is adok cserébe önöknek”.

A kormányfő hangsúlyozta: amit vállaltak, azt teljesítik, fejlesztik a településeket, munkát adnak mindenkinek, ahogy ezt már az előző ciklusban elkezdték. Úgy folytatta: az országot is meg fogják védeni, „akármekkora népvándorlás is jön”, ahogy vállalták, a határoknál megállítják.

Migránsok Magyarországra nem települhetnek be, „csak mi magyarok dönthetjük el, hogy kik élnek velünk”, ki tartózkodhatnak az ország területén és Magyarországot megtartják magyar országnak – fűzte hozzá Orbán Viktor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában