visszaáll a rend

2018.03.23. 18:01

Vasárnap déltől újra üzemel a Hullám sportmedencéje

Aznap még elég dermesztő lesz beleugrani a nagymedencébe, de nem kell aggódni, mert fokozatosan melegszik majd a víz.

bama.hu

A korábban jelzett hiba elhárítása, illetve a medence újratöltése után vasárnap, azaz 25-én 12.00 órától üzemel újra a Hullámfürdő 50 méteres sportmedencéje. A fokozatos felfűtés miatt aznap még a szokásosnál jóval hidegebb vízre kell számítani.

Amint arról beszámoltunk, az oldalfalának alján található ablakon keletkezett repedés miatt le kellett ereszteni a Hullámfürdő ötvenméteres sportmedencéjének a vizét. Az üvegen keletkezett repedést az ügyeletes gépész észlelte a medencében éppen zajló vízikosárlabda-edzés alatt, és jelentette azonnal a fürdő vezetőjének.

Mivel a repedés az egyébként öt centi vastag, biztonsági üvegen szemmel láthatóan gyorsan nőtt, fennállt a veszélye, hogy berobbanása esetén a medencében lévő 2100 köbméter víz elárasztja a gépházat, illetve a fürdő teljes alsó szintjét, ezzel akár százmilliós nagyságrendű kárt is okozva. Ezért a személyzet a szivattyúval kivonuló tűzoltókkal együttműködve azonnal megkezdte a medence leürítését. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a közben is folyamatosan továbbrepedő üveg kitartott a medence kiürítéséig, így nagyobb baj mégsem történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!