fejlesztés

2018.05.15. 16:10

Véget ért a szociális központ korszerűsítése

Megújult és fejlesztette szolgáltatásait a Bólyi Integrált Szociális Központ – a „Szociális alapszolgáltatások komplex fejlesztése a Bólyi mikrotérségben című” projekt megvalósítására mintegy 50 millió forint európai uniós támogatást nyert az önkormányzat 2017 májusában.

Wald Kata

A már korábban is tervezett modernizációs beruházáshoz további közel 6 millió forint saját forrást biztosított Bóly városa.

A szociális központ intézményrendszerén belül működő ellátási formák közül a házi segítségnyújtást, a támogatószolgálatot, és a nappali ellátást kiemelten fejlesztette az önkormányzat a projekt keretében.

Beszereztek öt kerékpárt, így a 110 főt ellátó házi segítségnyújtás hatékonyabban működhet. A 35 fő szociálisan rászorult ellátását a támogató szolgálat keretében egy új mikrobusz szolgálja.

A 45 férőhellyel működő nappali ellátásnak helyet adó épületet is korszerűsítették: a meglévő melegítőkonyha gépészeti és villamosrendszerét felújították, a nyílászárókat kicserélték, és az akadálymentes mosdót átalakították a vonatkozó jogszabályok szerint. Napelemes rendszert is telepítettek, így biztosítva a környezettudatos üzemeltetést.

A magasabb szolgáltatási színvonalat szolgálják továbbá a beszerzett eszközök, például az idősek igényeire szabott egyedi gyártású kanapé és kerti bútorok. Az intézmény udvarán kialakítottak két, összesen 25 férőhelyes kerékpártárolót, illetve parkolóhelyeket. A kivitelezés tavaly decemberben kezdődött, a műszaki átadás-átvételre pedig a közelmúltban került sor.

Társultak

A Bólyi Integrált Szociális Központ elsődlegesen az idős személyek ápolását, gondozását végzi a szociális ellátásra társult településeken. Fenntartója a Bólyi Szociális és Gyermekjóléti Társulás. A társulást 16 település hozta létre: Bóly, Babarc, Belvárdgyula, Borjád, Hásságy, Kisbudmér, Liptód, Máriakéménd, Monyoród, Nagybudmér, Olasz, Pócsa, Szajk, Szederkény, Töttös, Versend. A szociális központ intézményrendszerén belül hat ellátási forma működik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!