Kibontakozhat a tehetség

2018.03.25. 20:00

Dencsházán kézbe veszik az ecsetet és a ceruzát

Grafikafestészet-szak indul hamarosan a Dencsházai Általános Iskolában. A gyerekek így hasznosan tudják eltölteni a szabadidejüket, miközben a tehetségüket is kibontakoztathatják.

Jeki Gabriella

Rajzolni és festeni fognak hamarosan a dencsházai gyerekek. A Szigetvári Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola átszervezésével ugyanis az intézmény dencsházai telephelyén a képző- és iparművészeti ág indításával új lehetőséget kapnak. A mintegy tíz éves múltra visszatekintő, helyi művészeti képzés így grafikafestészet-szakkal bővülhet.

– A következő tanévtől szeretnék tovább bővíteni a művészeti iskolában tanuló diákok számát, ezért az egyik leghátrányosabb helyzetű településen, Dencsházán telephely bővítésre adtak be kérelmet, melyhez mind a tankerület, mind az önkormányzat támogatását megkapták

– tájékoztatott Deichler András, a Szigetvári Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója. – Itt grafikafestészet-szak indításával adnának lehetőséget a művészetekkel való foglalkozásra.

– Egy tíz éves kapcsolatot bővítünk tovább, és már akkor megragadtuk az alkalmat arra, hogy a gyerekeket bevonjuk a művészeti képzésbe – mondta Kobra Ottó dencsházai polgármester. – Ez nekünk és a zeneiskolának is egy jó lehetőség, és most nagyon örülünk neki, hogy tovább bővülhetünk egy olyan szakkal, amelyre nagy az érdeklődés a településen.

A település első embere hozzátette, hogy az oktatás a képzőművészetre teszi a hangsúlyt, miközben egyre inkább előtérbe kerül a tehetséggondozás, a szabadidő hasznos eltöltése, az új lehetőségek, és a diákok segítése.

A Szigetvári Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének a javaslatára elnyerte a Magyar Művészetpedagógiai Értéktár megtisztelő címet. Az erről szóló oklevelet február végén vehették át Budapesten.

– Az elismerés egyaránt szól diáknak, tanárnak, valamint az iskolában folyó szakmai munkának

– húzta alá Deichler András. – A 2020-ban ötven éves jubileumát ünneplő iskola a város kulturális életében is jelentős szerepet vállal, évente mintegy 40 rendezvényük nyitott a nagyközönség számára.

A jövőben is azon munkálkodnak, hogy minél több tanuló részesülhessen hangszeres és egyéb művészeti oktatásban, és szerezzenek önmaguknak és a közönségüknek felejthetetlen perceket.

Fejlesztik a kézügyességet

A Szigetvári Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskolában a képzőművészet oktatás feladata, hogy ráirányítsa a tanulók figyelmét a természeti környezet szépségére, megismertesse az egyetemes kultúra, műveltség formáit. Ösztönzi a tanulókat a látás kiművelésére, fejleszti a kézügyességet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában