A diákok gyors segítségével

2018.04.29. 16:17

A könyvtárbuszon Geronimo Stilton nyakkendője is előkerült

A nagyok rendhagyó irodalomórán vettek részt, a többiek vetélkedtek a speciális járműben.

zsk

Rendhagyó irodalomórát tartott a héten dr. Gombos Péter, a Magyar Olvasótársaság alelnöke a harkányi Kitaibel Pál Általános Iskola hatodik és nyolcadik osztályos diákjainak. A végzős diákok verseket elemeztek, illetve a 30Y zenekar egy dalszövegét is értelmezték. A hatodikosok pedig Vámos Miklós, A pofon című novelláját ismerték meg és elemezték az előadó segítségével.

Az iskola udvarán a Csorba Győző Könyvtár két könyvtárbusza várta a harmadik és a negyedik osztályos diákokat.

– Kitaláltunk egy kerettörténetet, amely szerint a rendszergazdától reggel kaptam egy üzenetet, hogy váratlanul összeomlott a könyvtár kölcsönzési rendszere, így nem tudom nyomon követni, hogy ki mit kölcsönzött ki. Kaptam viszont mesehősöktől üzeneteket, hogy benne hagyták az olvasójegyeiket a könyvekben, azokat kell a gyerekeknek megkeresniük. Akik megtalálták, könyvajánlót kaptak és egy ismertetőt azokról a mesehősökről, amelyek egy-egy elhagyott tárgyát megtalálták – mondta Csobán László, a könyvtárbusz könyvtárosa. Ottjártunkkor éppen a negyedik osztályos tanulóknak kellett keresni a mesehősök által elhagyott tárgyakat.

Először Fésűs Máténak sikerült megtalálnia egy nyakkendőt, amelyet a nyomravezetői cédulán álló sorok alapján Geronimo Stilton veszített el. „Azt hallotta, hogy az egerek körében a legnépszerűbb kalandos történelmi könyv Dan Brown-tól A Da Vinci-kód. Ez a könyv szintén Párizsban, következő nyomozásának helyszínén, a Louvre Múzeumban játszódik. Bele is vetette hát magát a történetbe. Annyira magával ragadták a fergeteges fordulatok, hogy a hajnalig tartó olvasás után szemüvege leugrott az orráról, majd a vastag könyv rabul ejtette a nyakkendőjét.” – állt a cetlin. Máté gyorsan megtalálta a nyakkendőt, majd az osztálytársával, Anti Ákossal új keresésbe kezdett.

A másik buszban Hári Bence és Pápai Roland mesélték el, hogy nekik egy térképet sikerült felkutatniuk a Mi Micsoda sorozat Hajókról szóló könyvében, egy másik kiadványban pedig egy szalagot találtak.

Somfai Krisztina, az iskola könyvtárosa elmondta, ugyan tenni kell azért, hogy a gyerekek bejárjanak a könyvtárba, de szerencsére a diákok nagyon fogékonyak a játékos vetélkedőkre, illetve a könyvtárban tartott versenyeket is nagyon szeretik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában