színház

2018.04.29. 11:30

Újabb interaktív krimit hoztak, még több közönségszereppel

Óriási sikere volt a Hajmeresztő című krimi­komédiá­ban, hogy minden előadásban más lett a gyilkos, mert a nézők döntötték el a történet menetét. Most hasonló interaktív színházi nyomozósdit láthattunk a Pécsről indult színésznővel, Fejes Ritával és csapatával, de a közönség még intenzívebb bevonásával.

Mészáros B. Endre

– Főként külföldön és Budapesten játszanak. Megfordultak már Pécsett is?

– Itt jártunk februárban, két nyomozós esttel a Bazárban, telt ház előtt. Most pedig csütörtökön 19.30 órakor a Péntek 13. című interaktív kriminket hoztuk el a Reggeli elnevezésű szórakozóhelyre. Flash-mobunk is lesz május 31-én, újra csak a Bazárban, ősszel pedig a tervek szerint bemutatjuk Pécsett a Koronázás című víg drámát.

– Hogy kezdte a színházasdit?

– Moravetz Leventénél, majd az Anna utcai Színházban kaptam fő- és mellékszerepeket. Több társulatnál is megfordultam az országban, és öt éve vezetem a FeR Produkciót, egy angol nyelven is játszó társulatot.

– Mivel tud már ez a csapat elbüszkélkedni?

– Két alkalommal szerepeltünk Angliában nemzetközi összművészeti fesztiválon, 2013-ban a T-Com Első Magyar Web Sorozat Fesztiválján a „Chaplina boldogság pirulái” című kisfilmekért megkaptam a legjobb női főszereplő díját. Egy évre rá ugyanezen kisfilmekkel 6 díjat hoztunk el Los Angelesből, a Nemzetközi Web Fesztiválról.

– Mi most a fő profil?

– Több kreatív művészi feladat mellett kiemelten csapatépítésre kifejlesztett interaktív krimijátékokkal foglalkozunk magyar és angol nyelven.

– Interaktív krimijáték?

– A résztvevők csapatalakítás után szerepeket játszanak, „színházi” helyzetekben nyomoznak a gyilkos után, tárják fel az összefüggéseket és győzik meg csapattársaikat igazukról. Annak ajánlott, aki szeretne belebújni Colombo bőrébe, vagy ártatlanul vádolt ember védelmét látná el, mint Petrocelli, netán kíváncsi rá, milyen érzés egy esküdtszékben dönteni.

– Mi volt a pécsi történet?

– A Péntek 13 három fiútestvérről szól, egy ikerpárról és az öccsükről, melyben az ikrek egyike meghal. A nyomozás a halála körülményeit deríti fel, hozzátartozóit kikérdezve, miközben columbiai drogüzletek, gyógyszergyári ügyletek, balesetek és családi viszályok kerülnek elő. A nézők rendőri szerepekbe bújva végezték a kihallgatásokat, szavazáson alapuló döntések születtek, ügyész/ügyvéd szerepében pedig a valóságoshoz hasonlatos bírósági kihallgatás zajlott.

Jótékony mozgalmat is indított

Fejes Rita 1972-ben született Pécsen. Az Anikó utcai általánosba járt, az akkor induló Apáczai Csere János Gimnáziumban érettségizett. Megfordult a zalaegerszegi teátrumban, a budapesti Arany János Színházban, a Független Színpadon, az ÚjReneszánsz Színházban. Több fesztiváldíjat nyert a FeR Produkció elnevezésű csapata Londonban, Los Angelesben. Ő indította az „Anya NEM csak egy van” mozgalmat, mely kórházban hagyott babák és gyermekek szüleit igyekszik ott létük alatt pótolni. Érden él két lányával, Flannával (15) és Lana Glóriával (5).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában