Mecseknádasd

2018.08.27. 15:30

Átvezet 300 éven a tanösvény

Megnyílt a hétvégén az ország ötödik német nemzetiségi tanösvénye Mecseknádasdon, mely Baranyában már a harmadik ilyen turistalátványosság.

Mészáros B. Endre

A tematikus útvonalon interaktív elemekkel és vezetőfüzettel segítik a tájékozódást, az ösvény vezérfonala pedig a „néplélek”: a településen élők közös érzéseinek, szokásainak bemutatása. Augusztus 18-án volt az első vezetett séta egy háromnapos jubileumi ünnepségsorozat részeként, miután 300 éve, hogy a helyiek ősei a németországi Frammersbach községből idetelepültek.

A tanösvény példaértékű közösségi munka eredménye, helyi nyugdíjasok, táncosok, borászok, zenészek, önkéntes tűzoltók, iskolások, óvodások, vállalkozók, magánemberek hozták létre. A Német Szövetségi Belügyminisztérium 6 ezer euró támogatást adott hozzá, melyet a mecseknádasdiak jelentős önrésszel egészítették ki.

Az ösvényt végigjárva a nádasdi néplélek hét kulcsfogalmával ismerkedhetünk meg: az áldással, az alázattal, a tehetséggel, a kitartással, a hozzáállással, az értékkel és a hálával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában