Zrínyi Ünnep

2018.09.08. 09:30

Rákóczi is eljött a szigetvári várba

Olyan országosan ismert és híres színészek mint Sasvári Sándor, Fésűs Nelly, Szőke Zoltán és Beleznay Endre szereplésével mutatták be augusztus 31-én este Szigetváron A fejedelem című rockmusicalt.

Tóth V.

A csütörtökön kezdődő Zrínyi Napok felvezetéseként játszott – II. Rákóczi Ferencet és történetét bemutató – előadásra több százan voltak kíváncsiak a városból és a környező településekről.

Mint azt dr. Hóvári János, a Zrínyi-emlékév elnöke a musical előtt elmondta – ez a műfaj segíthet abban, hogy a történelem és a magyarok hőstettei a fiatalabb generációhoz is eljussanak. Az este során többek között Moravecz Levente, a darab rendezője is köszönetet mondott.

A színház és a zene szerelmeseinek nem csak ezzel az előadással kedveznek, a szerző egy másik előadását, a Zrínyi 1566 című rockmusicalt, Kern András Lövölde-tér című koncertjét és A fejedelem című darabot is láthatja még a közönség szeptemberben a Zrínyi Ünnep keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában