kultúra

2018.09.30. 14:24

Sváb dalok szólnak tangóharmonikáról a pécsi fesztiválon

Fesztivált szerveznek a kávézókban és a köztereken is.

Mészáros B. Endre

Harmonika és a társművészetek címmel immár második alkalommal szervezi meg a Magyarországi Németek Pécs-Baranyai Nemzetiségi Köre a Pécsi Harmonika Fesztivált (október 1–6.). Ennek keretében kávéházakban (hétfő, 17 óra – Frei Kávézó, kedd 17 óra – Cooltour Cafe, szerda, 17 óra – Nick Udvar) szól a harmonikaszó.

Minikoncertet ad a Széchenyi téren csütörtökön Bóly harmonika zenekara és flashmob lesz harmonikával pénteken. Utóbbi napon Mecseknádasdon harmonikakurzust szerveznek a Liszt Ferenc német nemzetiségi zeneiskolában és ugyancsak Mecseknádasdon Accordion Concert in Nadasch címmel a harmonika és a társművészetek kapcsolata tárul fel a nádasdi Magtárban. Fellép az Intermelody kórus – Szederkény, a Bonyhádi tánccsoport és a Véméndi férfikar. Harmonikán kísér: Hock János, Tóth Péter, Wusching József és Kresz Péter, s ekkor rendezik a II. Sváb nemzetiségi harmonikatalálkozót.

Szombaton Pécsett is lesz harmonikakurzus a Liszt Ferenc Zeneiskolában, 17 órakor pedig a Művészetek és Irodalom Házában Világkörüli utazásra hívnak harmonika kísérettel. Ez a sorozat egyetlen fizetős eseménye, melyen a Virtuózok 2018. harmonikásai: Kiss Péter (Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium 11. évfolyamos tanulója) és Nagy Torma Krisztina (a Virtuózok versenyzője), továbbá Demeniv Mihály (korábbi Virtuózok) és Kéméndi Tamás harmonikaművészek lépnek fel. Pazar a közreműködők listája is: Gráf Vivien énekes, Solymosi Péter trombitaművész, Szűcs Eszter és Tarlós Ferenc énekesek, Tarlós Bence versmondó, Lucas Molina Gazcón és Somos Judit argentin tangó táncosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában