koncert

2018.10.12. 13:10

Legendás jazzbanda, a Rákfogó játszik a Negyedben

Az év jazzkoncertje lesz ma az E78-ban, ráadásul erős pécsi szállal.

Mészáros B. Endre

A Metronom Jazz Klub hagyományaihoz hűen a hazai élvonalnak és a tehetséges fiataloknak biztosít rendszeres megjelenést, s ebben a sorban most egy igazi legenda következik, a Rákfogó együttes.

A zenekar ünnepel és gyászol is: Szakcsi Lakatos Béla jazz-zongorista idén a Rákfogó zenekarral ünnepli 75. életévét, és hogy 60 éve lépett először színpadra. Az emlékezésnek is helye van, miután Babos Gyula, a Rákfogó egyik alapító tagja áprilisban elhunyt. A pécsi szál pedig az, hogy a gitáros helyére a pécsi Fenyvesi Mártont (a szélkiáltós Fenyvesi Béla fiát) kérték fel játékra.

A Rákfogó zenekar immár több mint 40 éves. A Szakcsi–Babos–Ráduly–Orszáczky–Kőszegi alapfelállás ugyan csak 1972–1974 között működött, de hatásuk több évtizedes. Az említett cserén túl most Orbán György bőgős van Orszáczky helyén, Ráduly Mihály szaxofonját pedig Fekete-Kovács Kornél trombitája váltotta. És nem egy emlékzenekarról van szó, a régi dalok újragondolt formában szólalnak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában