2019.02.24. 16:04
A régi hagyományokat elevenítették fel
A disznóvágás feledésbe menő hagyományának megőrzését vállalta fel a Zsongorkő Baráti Kör a kolbásztöltő versennyel.
A kolbásztöltésen a kisrégió önkormányzatainak és civil egyesületeinek a csapatai vettek részt. A húst a szervezők biztosították, viszont a töltelék darálása, fűszerezése mindenki titkos receptúrája szerint készült. Az elkészült ételeket a Királyi Főszakácsok csapata bírálta, az első helyezett a Pellérdi és Kővágószőlősi Iskola Vegyes csapata lett.
– Jó kezekbe került a díj, a hagyomány tovább adható a gyerekeknek
– értékelte az eredményt Varga Géza, a Zsongorkő Baráti Kör elnöke.
A nap fénypontjaként a szakácsok elkészítették a disznóölés hagyományos ételsorát, a orjalevest, a sült kolbászt és hurkát, valamint a toroskáposztát.
– Sikerült egy jó hangulatú rendezvényt tartanunk – összegezte az elnök. – Külön-külön érkezett a tizenöt csapat, de a szép nap élményével gyarapodva egy közösség távozott. Ez igen fontos a mai világban, az ilyen rendezvények hivatottak a sorsközösségben régen is együtt élő településeket újra közösséggé kovácsolni. A célunk ez, és jövőre folytatjuk.
Képünk illusztráció.