Kővágószőlős

2019.02.24. 16:04

A régi hagyományokat elevenítették fel

A disznóvágás feledésbe menő hagyományának megőrzését vállalta fel a Zsongorkő Baráti Kör a kolbásztöltő versennyel.

Mészáros Rita

A kolbásztöltésen a kisrégió önkormányzatainak és civil egyesületeinek a csapatai vettek részt. A húst a szervezők biztosították, viszont a töltelék darálása, fűszerezése mindenki titkos receptúrája szerint készült. Az elkészült ételeket a Királyi Főszakácsok csapata bírálta, az első helyezett a Pellérdi és Kővágószőlősi Iskola Vegyes csapata lett.

– Jó kezekbe került a díj, a hagyomány tovább adható a gyerekeknek

– értékelte az eredményt Varga Géza, a Zsongorkő Baráti Kör elnöke.

A nap fénypontjaként a szakácsok elkészítették a disznóölés hagyományos ételsorát, a orjalevest, a sült kolbászt és hurkát, valamint a toroskáposztát.

– Sikerült egy jó hangulatú rendezvényt tartanunk – összegezte az elnök. – Külön-külön érkezett a tizenöt csapat, de a szép nap élményével gyarapodva egy közösség távozott. Ez igen fontos a mai világban, az ilyen rendezvények hivatottak a sorsközösségben régen is együtt élő településeket újra közösséggé kovácsolni. A célunk ez, és jövőre folytatjuk.

Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában