Szalatnak

2020.07.05. 13:49

A Salack névhez is ragaszkodnának

Zs. K.

Korábban a Szalatnak tábla alatt a Salack felirat szerepelt, amely azonban a településtörténeti kutatások szerint néhány magánlevelezésben volt csak fellelhető, az összes megtalálható tudományos iraton, dokumentáción, egyetemi kutatásokban Salak névvel jelölik a falut.

A kutatás során a hivatalos német elnevezést feltárva az útkezelő levette a korábbi táblát és Salakra cserélte, azonban néhány lakó ezt nehezményezte, így az önkormányzat kezdeményezte, hogy a Salak mellett a régies használat következtében kialakult Salack nevet is helyezzék vissza.

Gulácsi Erika, a község polgármestere elmondta: mindezek eredményeképpen a Szalatnak tábla alatt a régies Salack és a hivatalosan használt Salak is látható lesz a bevezető utak mellett. A településtörténeti kutatások megfelelő fázisba érkezésekor ajánlást fognak tenni a Nemet Nemzetiségi Önkormányzatnak a név hivatalos bejegyzésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában