élet a járvány után

2021.01.10. 19:04

Már javában tervezik az idei évet a gasztrofaluban

Az idei évben a Palkonya Turisztikai Egyesület létrehozza Információs Pontját a Szt. Erzsébet templom mellett, a falu szívében.

Zs. K.

A Nyitott Ajtó Információs Pont a látogatók számára hasznos információkkal szolgál majd a faluról, a helyi látnivalókról, programokról, emellett állandó és ideiglenes kiállításokkal itt mutatják be a falu értékeit, a helyi termékek értéktárával. Ezen kívül az egyesületi tagoknak a működéshez szükséges helyiséget biztosítanak, nyitva ezzel a lakosság felé is.

Rechnitzer Szilvia, a Palkonyai Turisztikai Egyesület alelnöke elmondta, Palkonyán jelenleg nincs állandó nyitvatartással rendelkező szolgáltató intézmény, ezért szükséges a „Nyitott ajtó” létrehozása, melyet a meglévő Tűzoltó Szertár kiállító terének átalakításával valósítanak meg. A felújítandó épület a falu közepén a Szt. Erzsébet templom tövében helyezkedik el. A kialakított helyiség az egyesületi taggyűlések, megbeszélések helyszíne is lesz majd egyben.

– A 2021-es évre számos izgalmas programmal készülünk, közte a hagyományos Nyitott Pince rendezvényekkel, valamint a már megszokott gasztro tematikájú eseményekkel (HúSVÉT, A kenyér illata), futóversennyel, illetve tematikus napokkal, mint a SLOW Living nap. Emellett több ponton összekapcsolódunk a villányi borvidék eseményeivel is, így még színesebb programkínálatot nyújtunk – fogalmazott az idei tervekről. Hozzátette, ebben az évben Palkonya egy újabb gasztronómiai színfolttal gazdagodik, ugyanis megnyitja kapuit a Trifla Kóstolóház, ahol a minőségi, helyi alapanyagokkal készített ételek fókuszában a szarvasgomba lesz.

A Palkonyára érkező vendégek számos fejlesztéssel találkozhatnak a szálláshelyeken, hiszen nagy részük nyert a Kisfaludy szállásfejlesztési programján.

Címkék#palkonya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában