pécsvárad

2021.01.09. 18:58

Új vezetőt választottak a művelődési központ élére

A város képviselő-testületének döntése értelmében a jövőben a kötelező közművelődési feladatokat egy önkormányzati tulajdonú társaság fogja ellátni. A Pécsváradi Művelődési Központ, Könyvtár és Múzeum Nonprofit Kft. ügyvezetésére kiírt pályázatot Apaceller Gergely nyerte el.

M. R.

– Célom színvonalas, pezsgő, hagyományokkal és újdonságokkal tűzdelt kulturális lehetőségek elérhetővé tétele a pécsváradi és a környékbeli emberek számára – írta bemutatkozólevelében az új igazgató. – Szeretnék minden korosztályt megszólítani, és teret adni elsősorban a helyi kezdeményezéseknek. Terveim közt szerepelnek interaktív gyermekprogramok, koncertek, színházi előadások, aktív klubélet, helyi tehetséggondozás szervezése, a művelődési ház hang- és fénytechnikai fejlesztése, valamint a városi rendezvények lebonyolítása, szoros együttműködésben a helyi intézményekkel.

Apaceller hozzátette, hogy a jelenlegi vírushelyzet nem kedvez a kulturális rendezvények megvalósításának, de remek lehetőség egy átgondolt előkészítő munkára.

A nonprofit kft. hamarosan megjelenik online felületeken, ahol amellett, hogy részletesen és rendszeresen hírt adnak tevékenységükről, várják az észrevételeket, ötleteket, javaslatokat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában