MaloM Program

2021.05.19. 13:33

Idén is lesznek színházi előadások a Bőköz fesztivál településein

Újonnan kialakított játszóhely avatásával, valamint a Vitéz László és a többiek népszerű bábelőadással folytatódik a térségben tavaly indított befogadószínházi program Szaporcán, a Tájházban május 29-én (szombaton) délután három órakor.

bama.hu (forrás:

Forrás: Ős-Dráva Látogatóközpont

A térségben létrehozott Andrásfalvy Bertalanról elnevezett országos kulturális, közművelődési, turisztikai mintaprogram keretében a Bőköz Fesztivál négy településén (Kémesen, Szaporcán, Tésenfán, és Drávacsehiben) tavaly ősz óta színházi előadásokat láthatnak a nézők. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Kulturális Alap, a Déryné Program és a befogadó színházi előadásokat szervező MaloM Program támogatásával, szervezésével számtalan minőségi előadás érkezett eddig is a falvakba.

Dr. Várszegi Tibor az Új Színház Alapítvány MaloM programjának művészeti vezetője elmondta: folytatják az idei évadukat, s örömteli, hogy mindezt egy új játszóhely avatásával együtt tudják megtenni. Szaporcán helyi összefogás eredményeként kialakították, felújították a Tájházat, és abban hozták létre a Pajtaszínházat. Az első, egyben évadnyitó előadás Pályi János Bábszínházának Vitéz László és a többiek című produkciója lesz május 29-én és ennek keretében tartanak rövid avató ünnepséget.

A térségben Drávacsehiben június 13-án este hét órakor a Silentio transeo – A XX. század elhallgatott irodalma című pódium előadást tekintheti meg a közönség Molnár Anikó és Papp Attila színművészek tolmácsolásában. A Soproni Petőfi Színház, az Esztergomi Várszínház, a Szolnoki Szigligeti Színház és Forrás Színház koprodukciójában többek között olyan szerzők műveiből hallhatnak részleteket, mint Hamvas Béla, Márai Sándor, Herczeg Ferenc, Fekete István, Sinka István, Szabó Dezső, Wass Albert, Utassy József.

Kémesen, a művelődési házban június 20-án este hét órakor a Sík Sándor művéből készült tragédiát, az István királyt tekinthetik meg a nézők, amely a soproni, zentai, a komáromi teátrumok, valamint a Forrás Színház közös előadása. A főszereplő Boráros Imre Kossuth-díjas színművész. A darab egy kimagasló, monumentális uralkodó utolsó napjairól szól, amikor szembenéz életművével és a korona, az ország sorsával.

Tésenfán június 26-án délután három órakor látható ­Szarka Gyulának, a ­Ghymes együttes Kossuth-díjas alapítójának nagy sikerű mesekoncertje, a Tücsöklakodalom. Az előadásban olyan közismert, generációkat átölelő dalok szólalnak meg, mint a Hol jártál, báránykám, a Sárga csikó, csengő rajta, a Virágéknál ég a világ, a Kutyavér, az Egyszer egy királyfi, a Kétkrajcáros dal, A pad alatt. Játsszák: a Tücsökzenekar, valamint Molnár Anikó és Papp Attila soproni színművészek.

A MaloM program ősszel tovább folytatódik a négy településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában