Nagy találkozás

2021.05.21. 11:30

Újra közönség előtt játszhatott a Bóbita Bábszínház is

Hosszú idő után múlt szombaton újra a közönségnek játszhatott a Bóbita Bábszínház társulata. A madarak nyelve című bábjáték önmagában is meghozta a sikert, de a sokáig száműztetett élmény miatt még nagyobb volt a katarzis a színpadon.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Farkas_B.Szabina

Különleges pillanatnak lehettek részesei azok, akik szombaton a Madarak nyelve című bábelőadás premierjére érkeztek a Bóbita Bábszínházba. A szláv népmese alapján íródott darab minden bizonnyal nem csak a gyerekek, hanem a szüleik kedvence lesz, hiszen bár felismerhetőek benne a klasszikus népmesei momentumok, olyan érdekes cselekményfordulat is átszövi, ami különlegessé és egyedivé teszi a mesét. Izgalmas színpadi megoldás, amelyben az egész társulat szerepel.

A történet egy szegény fiúról szól, aki érti a madarak nyelvét. Szülei, a molnár és a felesége látástól vakulásig dolgoznak, és persze nem értik, egyetlen fiuk miért nem a mesterséget tanulja, és ehelyett miért folyton kint bámulja a madarakat. A pipogyának és gyengécskének tartott fiú azonban képességével és társával, a fülemülével eljut egészen a királyi trónig.

Nagy élmény volt a színészeknek újra a közönség előtt

Az előadás a szokásos módon élvezetes és szórakoztató volt, és mint máskor, most sem csak a bábok miatt volt érdemes a mesét nézni, hanem az azokat kézben tartó színészek játéka is szórakoztatta a közönséget. A darab végén hatalmas tapsot kaptak a produkció alkotói, mellyel kicsit talán az elmaradt előadások elmaradt tapsait is be szerette volna pótolni a közönség.

– Megható volt újra a közönség előtt játszani, hiszen nem voltunk hozzászokva az elmúlt egy évben a közönség előtti színpadi játékhoz. Az előadás közben ez fel sem tűnt, hiszen tettük a dolgunkat, játszottunk a színpadon, de a végén, amikor a tapsrendnél szétment a függöny, és szembesültem azzal, hogy itt van körülbelül 150 ember, akik vírus ide, vírus oda eljöttek, és nekünk tapsolnak, akkor azért könny szökött a szemembe, és az összes kollégáméba is, illetve mint utólag kiderült, jó néhány nézőébe is. Nagyon nagy találkozás volt, nagyon jó élmény volt – mondta ennek kapcsán Czéh Dániel bábművész.

Sramó Gábor, a Bóbita Bábszínház igazgatója is érthetően nagyon nagy örömmel számolt be a szombati premierről.

– A színészek örültek, hogy nem egy üres nézőtér, illetve a kamera előtt hajoltak meg, hanem a közönség előtt. Sok minden lejátszódott a színészekben a zárva tartó időszakban, nem volt könnyű, de most ez egy nagy élmény volt, és még lesz részünk hasonlóban, hiszen a napokban iskolás csoportok is jönnek hozzánk – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában