kenyér és bor

2021.06.05. 08:08

A kovászos kenyér illatával csábítanak Palkonyára

Szombaton öt helyszínen rendezik meg Palkonyán A kenyér illata nevű rendezvényt, amely az elmúlt években is nagy népszerűségnek örvendett.

Zs. K.

Fotó: Löffler Péter

Frissen sült kovászos kenyerekkel, remek borokkal, jókedvvel várják az érdeklődőket egy közös lassulásra a faluban. A kóstolásokon kívül több érdekes kísérőprogram is várja a résztvevőket, a kovászról 10 órától a Vaj Bisztróban, a jó lisztről a Hárságyi Pincében lesz előadás. Ezen kívül az Orma Gerilla Pékség a Pavilon Palkonyában 13.30-tól tart a kenyérkészítés folyamatáról bemutatót. Minden lépést átbeszélnek és válaszolnak az érdeklődők kérdéseire. 15 órától szintén a Pavilonban búza- és őrlési bemutató lesz.

A Palkonyhában is összeáll a kovászcsapat, Ormós Gabi (Jenői pékség) két előadást is tart, Szabadfi Szabolcs (Szabi Pék) egy pizza- & focaccia-előadást is tart majd. Mester Miklós a házigazdákkal együttműködésben készíti a kovászos cipókat. Wolf András séffel pedig egy kenyér tematikájú gourmet vacsorát készítenek az esti vendégeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában