Végvári Sándor

2021.06.17. 14:47

„Elvis” hazajött és végre itthon fog zenélni szombaton

Elvis Presley egyik leghíresebb tengerentúli imitátora, a komlói Végvári Sándor, avagy Shawn Vegvary hazatért szülőföldjére.

Mészáros B. E.

Fotó: Laufer László

A hatvanas évek végének ismert baranyai rockzenésze egy 350 köbcentis Jawa motorral indult neki Bécsnek, aztán meg sem állt a kaliforniai Palm Springsig.

Ott pedig egy súlyos csigolyatöréses balesete kapcsán orvosa összehozta a „királlyal”, aki aztán támogatta zenei útkeresését. Később megnyerte a Los Angeles-i Elvis-versenyt, countryt és bluest játszott, s Európába visszatérve megjelent 35 lemeze. Volt nyugati tévéműsorokban, fellépett a Vitray-showban is. A rendszerváltás után Magyaregregyen vett házat, s 2019-ben végleg hazajött, amit egy nagy koncerttel tervezett megünnepelni. Ám a fellépés előtt biciklizés közben elütötte egy autó és hónapokig feküdt élet-halál között.

A 79 éves blueszenész ebből is kiverekedte magát, s a hétvégén félévszázados távollét utáni életműkoncertet ad szombaton 19 órakor a magyaregregyi strandon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában